Kaavalan tarina

Mistä alkoi Kaavalan tarina? Ehkä siitä, kun pienenä tyttönä katselin ihaillen ukkiani, jolla oli Suomessa iso ompelimo ja vaateyritys. Tai ehkä siitä kun lukion jälkeen opiskelin vaatetusalan artesaaniksi ennen ammattikorkeakoulun opintoja. Tai ehkä siitä, kun vasta 10 vuotta artesaaniopintojen jälkeen innostuin uudestaan ompelemaan vaatteita kolmelle lapselleni. Ehkä nämä kaikki tekijät ovat johtaneet tarinan syntyyn.

Kaavala on vastaus omiin haasteisiini, joita olen kohdannut ompelijana; kaavojen paljous lehdissä ja verkkokaupoissa. Olen lähtenyt etsimään sopivaa kaavaa ja uupunut kaavojen paljouteen. Lisäksi olen tilannut kaavoja, jotka ovat olleet trendejä sillä hetkellä ja ovat olleet ehkä vain kerran käytössäni. Nämä ovat jääneet kaappiin ja unohtuneiden kaavojen pino on suurentunut.

Ajatus hyvistä, monikäyttöisistä kaavoista on usein ollut mielessä. Selkeät linjat ja ajattomuus. Kaavat, joita voi käyttää sekä kesällä, että talvella. Ajatus siitä, että kaavoja julkastaisiin vähemmän, ehkä vain muutamat hyvät ja ajattomat kaavat puoli vuosittain. Sekä ajatus siitä, että kaavat sopivat juuri meidän Pohjolan vuodenaikoihin eli ovat monikäyttöisiä kesän kuumuudessa ja syksyn viileydessä. Kaavoja on muokattu, niin että valinnan voi tehdä mm. pitkästä hihasta lyhyeen hihaan sekä taskuilla tai ilman taskuja. Kaavalan toiminnassa tärkeänä tekijänä on ekologisuus. Samaa kaavaa voi käyttää tänä vuonna ja ensi vuonna, kaavapaperia ei tarvitse kuluttaa vain yhden kerran ompelujen takia.

Tervetuloa siis tutustumaan Kaavalan valikoimaan. Toivon, että sinäkin löydät itsellesi meiltä pitkäaikaiset luottokaavat. ❤️